fbpx

3 Tips om de resultaten van je scriptie duidelijk te beschrijven

resultaten: de basis voor de conclusie

In je scriptie beschrijf je de resultaten van het onderzoek dat je opzette. Maar schrijft iedereen altijd precies hetzelfde? In dit blogartikel geven we tips om jouw resultaten te schrijven zodat ze leesbaarder worden en er meer aandacht gaat naar wat jij belangrijk vindt.

Tip 1: heb helder wat het resultaat is in je scriptie

Een resultaat in je scriptie is bijvoorbeeld wat je ontdekte in de data die je verzamelde. Of dat deelnemers een bepaalde behandeling met succes hebben afgerond.

Tip 2: bepaal hoe je het beste de resultaten van je scriptie opschrijft

Hoe je resultaten van je scriptie schrijft is van belang om ervoor te zorgen dat ze duidelijk zijn voor andere mensen die naar je scriptie kijken. In verschillende onderzoeken worden deze vaak in tabellen opgesomd. Je hebt dan onder elkaar de uitkomsten van een les, de uitkomsten van een dag, enzovoort. Dit maakt het overzichtelijk en duidelijk voor begeleiders en lezers.

Tip 3: Schrijf je resultaten duidelijk leesbaar

Het leesbaar schrijven van je resultaten is belangrijk om er zeker van te zijn dat je beoogde doel wordt bereikt. Door goed je resultaten te structureren en deze helder en overzichtelijk weer te geven, kan de lezer gemakkelijk de informatie vinden die hij of zij zoekt. Daarnaast kun je met een goede structuur ervoor zorgen dat de lezer meer aandacht gaat geven aan wat jij als belangrijk wilt onderstrepen.


Meer tips?

Schrijven als een pro

Ben je het zat om steeds weer te herschrijven?

Verbeter gratis je schrijfstrategie in 1 week met dit format volgens de SLIM methode

Meer weten: kijk bij de overige scriptie tips of kijk naar de informatie die de RUG hierover geeft.

Als je snel een kwalitatief goede scriptie wil schrijven, volg dan de SLIM methode (Structured, Layered, Intention, Message).

Meer schrijfplezier met de gratis mini training 'scriptie schrijven'

Ontvang via mail 7 dagen lang tips, instructies en templates om sneller en beter je scriptie te schrijven en met veel meer schrijfplezier!