fbpx

Asintik Academy

Schrijfstrategie

Upgrade je schrijfstrategie en schrijf je scriptie met plezier

Als je het zat bent om steeds weer te herschrijven…

Klaar met kiezen wat je hoofd en bijzaken zijn…

Klaar met feedback dat je te veel herhalingen gebruikt in je tekst…

Als je wilt dat je begeleider begrijpt wat je bedoelt…

Maak kennis met de gratis 5 dagen, stap-voor-stap email cursus die je leert om controle te krijgen over je scriptie schrijfproces.

Start je gratis cursus:

Deze cursus is gebaseerd op de SLIM schrijfmethode die ik al mijn studenten leer en met ze oefen.

Hoe schrijf je duidelijker en gemakkelijker?

En zorg je dat je lezer leest wat jij bedoelt

Als je net start met schrijven, ben je waarschijnlijk grondig de context aan het beschrijven. Wat is de achtergrond van de casus, bij welke organisatie, welke zaken doen er allemaal toe. Net zo een goede start als jij met je project maakte. Eerst goed verdiepen in waar het project zich afspeelt en waar het over gaat.

Je wilt dat je lezer het goed begrijpt natuurlijk.

Als je al wat verder bent in het schrijfproces focus je weer op nieuwe inhoud. Je hebt al feedback gehad en die kan voelen als een ‘terug bij af’. Bovendien moet je de oude en nieuwe elementen weer goed op elkaar aan laten sluiten.

Ik heb deze gratis 5-daagse email cursus gemaakt om je met beide punten te helpen.

Je leert:

  • Hoe je houvast creëert voor jezelf en je lezer via de inhoudsopgave
  • Dat de volgorde van schrijven ‘andersom’ is van het uitvoeren van een project
  • Hoe je een alinea opbouwt
  • Hoe je eenvoudig selecteert wat je moet schrijven
  • Waar en in welke volgorde je die informatie het beste opschrijft

Als je deze 5 elementen onder de knie hebt wordt je schrijfproces een stuk duidelijker voor jezelf, krijg je meer plezier en schrijf je vlotter.

Start je gratis cursus:

Over Asintik Academy: oprichter Jeroen Vos

Hallo, ik ben Jeroen

Ik ben oprichter van de Asintik Academy en ik help studenten en professionals bij hun projecten.

Sinds 2005 ben ik werkzaam bij Asintik en de Rijksuniversiteit Groningen. Bij Asintik begeleid ik multi disciplinaire teams, management en professionals.

Bij de universiteit werk ik bij technische bedrijfskunde en begeleid ik veel bachelor en master afstudeerders in een breed scala van onderwerpen.

Een belangrijk onderwerp in het feitelijke schrijfproces is de SLIM methode die ik al mijn studenten leer. Niet alleen de studenten vinden dat fijn maar ook ik als begeleider zie de resultaten vooruit gaan. En dat geeft weer veel interessantere gesprekken over de inhoud.

Wil jij het jezelf ook makkelijker maken en jezelf op een hoger niveau tillen, sluit je dan aan via deze gratis 5-daagse cursus.

Ontzettend nuttig!
Ontzettend nuttig!
Vincent van Emous
Lees verder
Een nuttige cursus die mijn academische schrijfvaardigheden heeft verbeterd. Helaas heb ik de cursus pas kunnen volgens tijdens mijn laatste afstudeerproject. Ik raad elke student dan ook aan om deze cursus in ieder geval te volgen voorafgaande aan zijn/haar afstudeerproject (bachelor of master) en liever zelfs eerder, zodat je jezelf nog meer kan ontwikkelen op het gebied van academisch schrijven!
Een openbaring voor het schrijven van academische documenten
Een openbaring voor het schrijven van academische documenten
Harry Auke Venema
Lees verder
Als schrijver (met of zonder ervaring) kan het zijn dat je van tevoren misschien twijfelt of deze cursus je nieuwe dingen zal leren. Mijn ervaring (als ervaren scriptieschrijver) is dat dit zeker het geval is! De SLIM methode en andere technieken die worden aangeleerd in deze cursus zijn zeer bruikbaar voor het schrijven van elk soort document. De methode leert je om bewuster bezig te zijn met wat je nu eigenlijk wil zeggen. Wie herkent er niet dat mensen soms wat langdradig van stof kunnen zijn, waardoor je de boodschap niet meer echt begrijpt? Daarom is deze (simpele) methode zo belangrijk om aan te leren! Daarnaast wordt tijdens de cursus op een makkelijke en duidelijke manier uitgelegd wat het idee is. Je hoeft zelf eigenlijk weinig te doen, al zul je naderhand wat oefening kunnen gebruiken om de methode tot in de puntjes te gebruiken! Dikke aanrader!
Ik ben veel efficiënter gaan schrijven
Ik ben veel efficiënter gaan schrijven
Kirsten Niekolaas
Lees verder
Door deze cursus academisch schrijven ben ik veel efficiënter gaan schrijven en zijn mijn verslagen duidelijker en to-the-point geworden.
Ik zou iedereen die kort & bondig wil leren schrijven, deze cursus aanraden!
Ik zou iedereen die kort & bondig wil leren schrijven, deze cursus aanraden!
Anne Peters
Lees verder
Deze cursus heeft mij geleerd duidelijk mijn hoofdboodschap over te brengen. Voor deze cursus, was ik niet bewust bezig met hoe ik mijn boodschap opschreef. Ik dacht vaak; als alles er maar in zit. Daardoor schreef ik lange verslagen. Hierdoor werd het onduidelijk wat belangrijk was. Deze cursus leert je bewuster na te denken over hoe & wat je opschrijft. Hierdoor kan het wel meer moeite kosten om het verslag te schrijven, maar uiteindelijk wordt het veel korter & bondiger! Daardoor zul je minder hoeven uit te leggen of verbeteren. Na de cursus, moet je nog wel oefenen om je de methode eigen te maken. Ik zie mijn verslagen stapje voor stapje duidelijker worden (en krijg dit ook terug van de lezers!). Ik zou iedereen die kort & bondig wil leren schrijven, deze cursus aanraden!
Vorige
Volgende