fbpx


Scriptie schrijfstrategie van de Asintik Academy

Met gratis instructie & invulformat van de cursus ‘Academisch schrijven via de SLIM methode

Scriptie add

Schrijven is anders dan project uitvoering

Wanneer je verslag moet doen van je academische onderzoek, bestaat de neiging om dat net zo aan te pakken als het uitvoeren van het onderzoek zelf, van A naar Z. Het doel van zo’n rapportage is alleen niet om een soort logboek te verschaffen van alles wat je gedaan hebt en wat er daar uit kwam, maar om de belangrijkste bevindingen te delen met je lezer.

Daarom is het handig om eerst na te denken over wat je de lezer wilt vertellen en op basis daarvan een soort ‘inhoudsopgave’ te maken. Die je vervolgens verder invult.

Schrijven is niet altijd makkelijk

Ik weet dat het frustrerend kan zijn om te starten met een lege pagina. Of feedback krijgen dat je begeleider het eigenlijk niet goed snapt, dat je te veel woorden gebruikt, te veel herhalingen… En dan voel je je dus weer ‘terug bij af’.

Met de juiste schrijfstrategie wordt het makkelijker

Het is fijner om al vlot in een schrijversflow te komen. Duidelijk voor de lezer. En daarmee feedback krijgend die voortbouwd.

Dat kan! Vaak ligt het aan het gebruiken van een juiste schrijfstragie. Vaak gebruik je een strategie als project uitvoerder. Logisch, je hebt het zelf namelijk uitgevoerd.

Met een goede schrijfstrategie kun je je lezer beter bedienen. Want schrijven is een andere tak van sport. Wat is je doel? Wat wil je eigenlijk overdragen aan de lezer?

De schrijfstrategie in bijgaande instructie voer je uit in twee fases:

  1. Boodschap formuleren
  2. Schrijf andersom

Naast de instructie ontvang je ook een invulformat om je eigen rapport met een goede schrijfstrategie te starten.

Download de gratis instructie met invulformat 

Als je de instructie en het format download krijg je ook nog 6 aanvullende tips. Bovenaan deze pagina kun je je download aanvragen. Die krijg je dan per mail toe gestuurd.

De schrijfstrategie is onderdeel van de cursus ‘Academisch schrijven met de SLIM methode‘. SLIM staat voor:

  • Structured
  • Layered
  • Intent
  • Message
Schrijfstrategie Cursus Academisch Schrijven

Meer hierover in de tips die bij de schrijfstrategie horen.Succes met schrijven!
Jeroen