fbpx

Asintik Academy

Academische schrijfstrategie

Met gratis instructie format

Download de instructie

Download de instructie om de SchrijfStrategie toe te passen. Tevens ontvang je 6 praktische tips om goed & vlot je academische werk te schrijven.

De video geeft het belang aan van een goede schrijfstrategie. Tevens wordt de strategie toegelicht die gebruikt wordt in de SLIM methode. Deze methode leer ik al 15 jaar aan studenten van de rijksuniversiteit Groningen.

Deze schrijfstrategie is onderdeel van de online cursus ‘academisch schrijven – de SLIM methode’.

Help je vrienden en kennissen: deel deze tip als je denkt dat die nuttig is voor ze!
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Email

Enkele reviews van de bijbehorende cursus

Efficiënt & to-the-point leren schrijven
Met de Cursus Academisch Schrijven leer je om de boodschap van je verhaal over te brengen, zonder daaraan (onbewust) lange, onnodige en afleidende tekst toe te voegen. Jeroen laat in deze cursus stap voor stap zien hoe je tot de kern van je verhaal komt en hoe je de rest van je boodschap daaromheen kan schrijven, gebaseerd op hoe een tekst gelezen wordt. Een bijkomend voordeel is dat je van deze cursus efficiënt leert schrijven, wat maakt dat het schrijven van een goede tekst uiteindelijk een stuk sneller gaat. Ik kan deze cursus aanbevelen aan iedereen die zijn/haar schrijfstijl naar een hoger niveau wil tillen.
Nieuwe blik op het academisch schrijven
Op de Universiteit leer je naar een standard format schrijven, waar je eigenlijk vrij algemeen blijft. Het is voor de lezer niet in een opslag duidelijk waar jou rapport over gaat en hoe het gestructureerd is. Het is leuk om het schrijven eens vanuit een ander doel te doen: hoe komt mijn boodschap het beste over. Hoe zorg ik dat het een samenhangend geheel is. Jeroen weet met vrij makkelijke toepasbare trucjes je te helpen die twee doelen te bereiken. Iets waar niet zoveel op gehamerd word bij de Universiteit zelf. Ik heb het gevoel dat mijn rapport van meer waarde is door de combinatie van wat er geleerd is op de Universiteit en de Asintik cursus.
Leert je kort & bondig te schrijven!
Deze cursus heeft mij geleerd duidelijk mijn hoofdboodschap over te brengen. Voor deze cursus, was ik niet bewust bezig met hoe ik mijn boodschap opschreef. Ik dacht vaak; als alles er maar in zit. Daardoor schreef ik lange verslagen. Hierdoor werd het onduidelijk wat belangrijk was. Deze cursus leert je bewuster na te denken over hoe & wat je opschrijft. Hierdoor kan het wel meer moeite kosten om het verslag te schrijven, maar uiteindelijk wordt het veel korter & bondiger! Daardoor zul je minder hoeven uit te leggen of verbeteren. Na de cursus, moet je nog wel oefenen om je de methode eigen te maken. Ik zie mijn verslagen stapje voor stapje duidelijker worden (en krijg dit ook terug van de lezers!). Ik zou iedereen die kort & bondig wil leren schrijven, deze cursus aanraden!
Ontzettend nuttig!
Een nuttige cursus die mijn academische schrijfvaardigheden heeft verbeterd. Helaas heb ik de cursus pas kunnen volgens tijdens mijn laatste afstudeerproject. Ik raad elke student dan ook aan om deze cursus in ieder geval te volgen voorafgaande aan zijn/haar afstudeerproject (bachelor of master) en liever zelfs eerder, zodat je jezelf nog meer kan ontwikkelen op het gebied van academisch schrijven!
Een openbaring voor het schrijven van academische documenten
Als schrijver (met of zonder ervaring) kan het zijn dat je van tevoren misschien twijfelt of deze cursus je nieuwe dingen zal leren. Mijn ervaring (als ervaren scriptieschrijver) is dat dit zeker het geval is! De SLIM methode en andere technieken die worden aangeleerd in deze cursus zijn zeer bruikbaar voor het schrijven van elk soort document. De methode leert je om bewuster bezig te zijn met wat je nu eigenlijk wil zeggen. Wie herkent er niet dat mensen soms wat langdradig van stof kunnen zijn, waardoor je de boodschap niet meer echt begrijpt? Daarom is deze (simpele) methode zo belangrijk om aan te leren! Daarnaast wordt tijdens de cursus op een makkelijke en duidelijke manier uitgelegd wat het idee is. Je hoeft zelf eigenlijk weinig te doen, al zul je naderhand wat oefening kunnen gebruiken om de methode tot in de puntjes te gebruiken! Dikke aanrader!