fbpx

Asintik Academy

Cursus Academisch Schrijven

Cursus scriptie schrijven – hoe breng je helder je boodschap over?

Cursus scriptie schrijven: verbeter je academische schrijfniveau

 • Als je het zat bent om steeds weer te herschrijven…
 • Klaar met kiezen wat je hoofd en bijzaken zijn…
 • Klaar met feedback dat je te veel herhalingen gebruikt in je tekst…
 • Als je wilt dat je begeleider begrijpt wat je bedoelt…

Je krijgt:

 1. Directe toegang
 2. Volledige uitleg van de SLIM methode
 3. Volledig online
 4. 14 training video’s
 5. 10 oefeningen

Voor wie?

Heb je moeite met het schrijven van een duidelijk en samenhangend academisch artikel? Raak je verdwaald in je gedachten en weet je niet hoe je je ideeën het beste kunt overbrengen op je lezer? Als dat zo is, dan is deze cursus scriptie schrijven iets voor jou!

In deze cursus leer je hoe je de methode van de boodschapcoherentieanalyse kunt toepassen op je schrijfwerk. Dit helpt je om een duidelijker, beknopter academisch werkstuk te maken dat vloeiend in elkaar overgaat en dat voor je lezer makkelijk te volgen is. Je leert ook hoe je een inhoudsopgave maakt en hoe je alinea’s begint die de aandacht van je lezer trekken.

Met deze waardevolle vaardigheden, zul je in staat zijn om vol vertrouwen een top-notch scriptie te schrijven die duidelijk je ideeën communiceert. Schrijf je vandaag nog in en begin met helder schrijven.

Deze cursus scripties schrijven is bedoeld voor studenten die moeite hebben met het schrijven van een goede scriptie of die moeite hebben om te beginnen. De cursus helpt je om een scriptie te ontwikkelen die goed gestructureerd en bondig is, en die van begin tot eind vloeiend in elkaar overgaat. Daarnaast krijg je strategieën aangereikt om om te gaan met veel voorkomende uitdagingen bij het schrijven van een scriptie, zoals writer’s block, uitstelgedrag en perfectionisme. Aan het eind van de cursus heb je alle tools in handen om een scriptie te schrijven waar je trots op kunt zijn.

cursus scriptie schrijven

Eerst meer details nodig?

Een gedetailleerde beschrijving van de inhoud van de cursus scriptie schrijven vind je in het cursus overzicht

 

Reviews

 • profile avatar buddyboss 50 Efficiënt & to-the-point leren schrijven

  Met de Cursus Academisch Schrijven leer je om de boodschap van je verhaal over te brengen, zonder daaraan (onbewust) lange, onnodige en afleidende tekst toe te voegen. Jeroen laat in deze cursus stap voor stap zien hoe je tot de kern van je verhaal komt en hoe je de rest van je boodschap daaromheen kan schrijven, gebaseerd op hoe een tekst gelezen wordt. Een bijkomend voordeel is dat je van deze cursus efficiënt leert schrijven, wat maakt dat het schrijven van een goede tekst uiteindelijk een stuk sneller gaat. Ik kan deze cursus aanbevelen aan iedereen die zijn/haar schrijfstijl naar een hoger niveau wil tillen.

 • profile avatar buddyboss 50 Nieuwe blik op het academisch schrijven

  Op de Universiteit leer je naar een standard format schrijven, waar je eigenlijk vrij algemeen blijft. Het is voor de lezer niet in een opslag duidelijk waar jou rapport over gaat en hoe het gestructureerd is. Het is leuk om het schrijven eens vanuit een ander doel te doen: hoe komt mijn boodschap het beste over. Hoe zorg ik dat het een samenhangend geheel is. Jeroen weet met vrij makkelijke toepasbare trucjes je te helpen die twee doelen te bereiken. Iets waar niet zoveel op gehamerd word bij de Universiteit zelf. Ik heb het gevoel dat mijn rapport van meer waarde is door de combinatie van wat er geleerd is op de Universiteit en de Asintik cursus.

 • profile avatar buddyboss 50 Leert je kort & bondig te schrijven!

  Deze cursus heeft mij geleerd duidelijk mijn hoofdboodschap over te brengen.
  Voor deze cursus, was ik niet bewust bezig met hoe ik mijn boodschap opschreef. Ik dacht vaak; als alles er maar in zit. Daardoor schreef ik lange verslagen. Hierdoor werd het onduidelijk wat belangrijk was. Deze cursus leert je bewuster na te denken over hoe & wat je opschrijft. Hierdoor kan het wel meer moeite kosten om het verslag te schrijven, maar uiteindelijk wordt het veel korter & bondiger! Daardoor zul je minder hoeven uit te leggen of verbeteren.
  Na de cursus, moet je nog wel oefenen om je de methode eigen te maken. Ik zie mijn verslagen stapje voor stapje duidelijker worden (en krijg dit ook terug van de lezers!). Ik zou iedereen die kort & bondig wil leren schrijven, deze cursus aanraden!

 • profile avatar buddyboss 50 Ontzettend nuttig!

  Een nuttige cursus die mijn academische schrijfvaardigheden heeft verbeterd. Helaas heb ik de cursus pas kunnen volgens tijdens mijn laatste afstudeerproject. Ik raad elke student dan ook aan om deze cursus in ieder geval te volgen voorafgaande aan zijn/haar afstudeerproject (bachelor of master) en liever zelfs eerder, zodat je jezelf nog meer kan ontwikkelen op het gebied van academisch schrijven!

 • profile avatar buddyboss 50 Een openbaring voor het schrijven van academische documenten

  Als schrijver (met of zonder ervaring) kan het zijn dat je van tevoren misschien twijfelt of deze cursus je nieuwe dingen zal leren.
  Mijn ervaring (als ervaren scriptieschrijver) is dat dit zeker het geval is! De SLIM methode en andere technieken die worden aangeleerd in deze cursus zijn zeer bruikbaar voor het schrijven van elk soort document. De methode leert je om bewuster bezig te zijn met wat je nu eigenlijk wil zeggen. Wie herkent er niet dat mensen soms wat langdradig van stof kunnen zijn, waardoor je de boodschap niet meer echt begrijpt? Daarom is deze (simpele) methode zo belangrijk om aan te leren!
  Daarnaast wordt tijdens de cursus op een makkelijke en duidelijke manier uitgelegd wat het idee is. Je hoeft zelf eigenlijk weinig te doen, al zul je naderhand wat oefening kunnen gebruiken om de methode tot in de puntjes te gebruiken! Dikke aanrader!

 • You must log in to submit a review.