fbpx

CTO tip 1: hoe overtuig ik andere afdelingen?

Je hebt veel gehoord over Configure to Order of Smart Customization. Je weet dat het je bedrijf veel te bieden heeft. Je bent echter afhankelijk van je collega’s, met name van andere afdelingen om dit tot een succes te maken. Ofwellicht ben je bang om de korte termijn targets niet te halen. Het kan je ontevreden stemmen dat je in dezelfde problemen blijft steken als vandaag. Gefrustreerd ook in de samenwerking met andere afdelingen om goede stappen te zetten in CTO.

Wat nu als je zelfverzekerd aan je collega’s kunt uitleggen hoe en waarom jullie moeten samen werken op dit gebied? Het geeft een goed gevoel om samen dat grotere doel voor het bedrijf na te streven. Voor jezelf geeft het een tevreden gevoel om de structurele problemen op te gaan lossen. En de wetenschap dat je gezamenlijk nu serieuze verbeteringen gaat realiseren voor je bedrijf.

Logisch dat dit gebeurt, je bent in ieder geval niet de enige! Projecten voor klanten gaan altijd voor en die urgentie maakt dat er geen tijd is om aan CTO te werken. Niet alleen ontbreekt zo de tijd voor concrete afstemming met collega’s van andere afdelingen, vaak is het ook moeilijk het juiste detail niveau af te stemmen.

Mijn eerste tip: verdiep je in de belangen van de andere afdelingen. Mijn tweede tip: prik een eerste bespreking in de agenda om met die andere afdelingen te bespreken hoe zij dit zien voor de toekomst van jullie bedrijf.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *